17 Ağustos 2015 Pazartesi

Yeni Yabancı Dizim: Major Crimes



Yeni başlamış olduğum ve ilk sezonunu daha bitirmediğim "Major Crimes"

Dizi arıyordum bir süredir bu da da ilaç gibi geldi açıkçası. Her bölümünde ayrı bir olay olduğu için sıkılmak pek mümkün olmuyor. Öncelikle baş karakterlerden bahsetmek istiyorum biraz.


Sharon Raydor:



Çok kuralcı bir kadın. Her şeyi usulüne uygun yapmak istiyor. Bu başta herkesi çileden çıkartsa da sonradan oldukça hoşlarına gitti doğrusu. :) Dizinin ilk bölümünde Major Crimes'a baş komiser olarak atanıyor. Konuşma tarzı o kadar sakin ve akıcı ki az buçuk İngilizce bilen herkes dikkatli dinlediğinde ne dediğini anlar. Yabana atılamayacak bir fırsat dil geliştirmek için. ;)


Rusty:



Annesini arayan ilk sezon 15 yaşlarında olan bir çocuk Rusty. - Bu arada söylemeden edemeyeceğim rusty "paslı" demek. Yani kim niye böyle bir isim koyar hiç bilmiyorum - Başlarda annesi bulunana ve tanık olduğu cinayet davası bitene kadar koruyucu aile arıyorlardı ama Rusty sürekli kaçtığı için Sharon onu kendi aldı ve bir süre sonra öyle bağlandılar ki Sharon, Rusty'yi evlat edindi.


Louie Provenza:



Çok komik bir karakter. Sharon, Major Crimes'a atanmadan önce yıllardır hizmet verdiği için baş komiserliği kendisine vereceklerini bekliyen Louie isteği olmayınca bir süre depresyona girdi. :) Epey didiştiler Sharon'la ama sonra tatlıya bağlandı tabi.


Andy Flynn:



Julio Sanchez:





Buzz Watson:




Mike Tao:




Amy Skyes:




Bunlar da baş dedektiflerimiz.

Ana karakterler bunlar daha pek çok anlatılmaya değer karakter var ama izlemeyenler için deşifre etmenin lüzumu yok. :) İzlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Davalara farklı bir bakış açısı var. Suçlulara anlaşma yaptırıyorlar. Hem davalar daha kısa sürüyor hem de devletin harcadığı milyonları kurtarmış oluyorlar. Suçluyu bulup eğer yeteri kadar kanıt toplayamazlarsa yani sonuç olarak işkence gibi çok uzun bir dava süreci gerektirecekse suçluyla konuşuyorlar itiraf etmesini istedikleri şeyi söylüyorlar itiraf ederse bazı ceza indirimleri yapıyorlar. Konu genel olarak bu. Tabi herkese de anlaşma yapmıyorlar. Seçiciler yani. :)



4 yorum:

  1. Dizinin çok sezonlu The Closer'inden beri takipçisiyim. The Closer'in Brenda karakterinin Sharon'la ilk karşılaşmalarındaki -1000 derecelik soğukluğu asla unutamam... Major Crime'da ise Sharon gönlüme taht kurdu. Şu an son sezondayım adının paslı anlamına geldiğini sayenizde öğrendiğim Rusty'nin hikayesiyle birlikte güzel bir gidişat sergiliyorlar... Diziyi başarılı buluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Closer'ın devamı olduğunu dün öğrendim ben de. Ama Major Crimes'a başlamış bulununca ona başlamadım. :)

      Sil
  2. En kısa zamanda vakit bulursam izleyeceğim. Bu tarz her bölümde ayrı atraksiyon olan filmler heyecanlı ve güzel oluyor. Çocuktan vakit bulursak izleyeceğiz tabii.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. Bence de izleyin. İlaç gibi oluyor. :)

      Sil