17 Ağustos 2015 Pazartesi

Aşk ve Gurur : Kitap İncelemesi #3


Aşk ve Gurur'un filmini de çok beğenmiştim ama kitabı çok daha fazla yer etti kalbimde. Tabi önceden filmini izlemiş olmak da bir artı oldu. Birbirimizi bildiğimizden, karakterlerle kaynaşma konusunda sıkıntı çekmedik.
Elbette aynı değiller. Olamaz da, 400 küsür sayfayı 1,5 - 2 saate sığdırmaları mümkün değil sonuçta. Ama filmde üzerine değinilmemiş bazı yerleri okuduktan sonra hikayeden fazlasıyla tatmin oldum. Genel konu burada yazdığımın aynısı tık tık.

Kesinlikle filmi izlendikten sonra hemen arkasından kitabı okunmalı. Karakterleri en uç noktalarda tanıyabiliyorsunuz o zaman. Mesela Mr. Darcy kitapta başlarda filminde olduğundan daha soğuk sonlarındaysa yine filmden daha sevecen geldi. Elizabeth de daha sevimli ve hazırcevaptı. - Yani en azından bence filmi izleyip karakterleri tanımış olmam sağladı bunu.
Bu romanla tanışıklığımız henüz iki ayı geçmese de. İlklerim arasına çok kısa bir sürede girdi. Yani kısacası bu romanı Okuyun! Okutturun!

4 yorum:

  1. Kuzenim de bana filmini izle, kitabını oku, benim kitabımı alabilirsin diye zorlamalarda bulundu. Son zamanlarda etrafımda bir Aşk ve Gurur sevenleri oluşmaya başladı. Herhalde daha önce bahsettiğin gibi Kiralık Aşk dizisinin etkisiyle böyle oldu :D
    Önce filmi izleyip, sonra kitabını okumak konusunda haklısın. Çünkü genelde kitaplar daha güzel oluyor, daha açıklayıcı, akılda yer edici oluyor. Ama kitabı okuduktan sonra filmini izleyince de filmi beğenmeyebiliyorsun. Bir de filmde karakterlerin ne düşündüğünü bilmiyorsun, bazı boşluklar oluşabiliyor. Ama kitapta karakterin aklından geçenler de yazıyor. Böylece daha iyi anlıyorsun olayları.
    Neyse yani ben de filmi izleyip, kitabını okumak istiyorum. Herkes beğeniyor, Aşk ve Gurur sevenleri arasında bir yer edinirim belki :)
    Hehe bu da böyle rastgele yazılan, uzun bir yorum oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)
      Son zamanlarda gerçekten epey fazlalaştı sevenleri. Söylediklerinin de hepsi benim de düşündüğüm şeyler. :D Okumanı ve izlemeni şiddetle tavsiye ederim kesinlikle, Aşk ve Gurur sevenlerinin seni aralarına tüm kalpleriyle kabul edeceklerinden eminim. :)

      Sil
    2. O zaman okunmayı bekleyen birkaç kitap var. Ondan sonra hemen alıyım. Ama tabi önce filmini izlemem lazım :)

      Sil