23 Haziran 2015 Salı

Bir Fransız Komedisi: Sürpriz Damatlar / Film incelemesi #1


Sıkıcı bir haftanın ardından komedi filmi arayışıma Hızır gibi yetişmiş olan yapım. :)


         Claude ve Marie Verneuil koyu Katolik bir çifttir ve çocuklarını da bu şekilde yetiştirmişlerdir. Tek istekleri de kızlarının evleneceği adamların bu şekilde olmasıdır. Ancak işler pek de öyle gelişmemiş en büyük kızları olan Isabelle'in bir Arap ve Müslüman olan Rachid’le
– aslında Raşit ama biz filmde geçtiği gibi yazalım :) - 


İkinci kızları Odile’nin Yahudi David’le,
 


üçüncü kızları Segolene’nin de bir Çinli’yle –Chao- evlenmesine engel olamamışlardır.
             

          Tek umutları son kızlarıdır. Onu bir Katolik’le evlendirmek için ellerinden geleni yaparlar. Ama kızın zaten onlarla tanıştırmadığı bir sevgilisi vardır ve Katolik’tir. En sonunda dayanamaz ve anne babasına sevgilisinden bahseder. Katolik lafını duyunca Claude ve Marie çok sevinip hemen gelecekteki damatlarıyla tanışmak isterler. Bir yemekte buluşmak üzere anlaşırlar. Ancak buluşma günü geldiğinde Claude ve Marie yine bir sürprizle karşılaşır. Tek umutları olan Katolik damatları bir siyahi çıkar. Ama evlenemezsiniz de diyemezler tabii. İşin garip tarafı oğlanın babası da oğlunun bir beyazla evlenmesini istemiyordur ve Claude’la iş birliği yapıp düğünü bozmaya çalışırlar.

Şiddetle tavsiye edebileceğim bir film. Dinsel farklılıkların üstesinden gelinebileceğinin buna rağmen dostça yaşanabileceğinin harika bir kanıtı.




Damatlarımızın yaptığı Yahudi-Arap-Çinli kardan adam. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder